MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Pożar pustostanu przy ulicy Długiej w Katowicach. Znów kłęby dymu nad miastem

NOWE
Pożar pustostanu przy ulicy Długiej w Katowicach. Znów kłęby dymu nad miastem

Pleszew w ekologii nie ma sobie równych! To Region Czysty na 6 i to dosłownie!

NOWE
SYGNAŁ CZYTELNIKA
Pleszew w ekologii nie ma sobie równych! To Region Czysty na 6 i to dosłownie!

Polecamy

7 ukrytych zalet kawy. Niektóre zaskakują. Od robienia kupy po rozwój raka

HIT DNIA
7 ukrytych zalet kawy. Niektóre zaskakują. Od robienia kupy po rozwój raka

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

Polacy chętnie udostępniają swoje dane osobowe. Czym to może grozić?

Polacy chętnie udostępniają swoje dane osobowe.Czym to może grozić?