Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery z jabłkami. Zobacz najlepsze przepisy na wykorzystanie jabłek, zamiast szarlotki - są proste i szybkie

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

Kujawsko-Pomorskie Targi Nieruchomości i Wyposażenia Wnętrz 2024 w Toruniu

NOWE
Kujawsko-Pomorskie Targi Nieruchomości i Wyposażenia Wnętrz 2024 w Toruniu

Wielki faworyt wyścigu, Tadej Pogacar, wygrał siódmy etap Giro d'Italia

Wielki faworyt wyścigu, Tadej Pogacar, wygrał siódmy etap Giro d'Italia

Polecamy

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Pierwszy dzień pracy burmistrz Golubia-Dobrzynia Dominiki Piotrowskiej - zdjęcia

Pierwszy dzień pracy burmistrz Golubia-Dobrzynia Dominiki Piotrowskiej - zdjęcia

Podwójne Community Day w maju w Pokemon GO? Zobacz tajemniczy zwiastun

Podwójne Community Day w maju w Pokemon GO? Zobacz tajemniczy zwiastun