Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery na ciepło. Zobacz przepisy na słodkości idealne na jesień i zimę, z owocami lub czekoladą

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

Blisko strajku w dużej firmie w regionie. Pracownicy domagają się podwyżek

Blisko strajku w dużej firmie w regionie. Pracownicy domagają się podwyżek

Grają ligi: RS Active 4. Liga, klasy: okręgowa, A i B [WYNIKI, RELACJE, TABELE]

Grają ligi: RS Active 4. Liga, klasy: okręgowa, A i B [WYNIKI, RELACJE, TABELE]

Polecamy

Arena Mistrzów w Gliwicach już niedługo. W jakie gry odbędzie się turniej?

Arena Mistrzów w Gliwicach już niedługo. W jakie gry odbędzie się turniej?

Kontrowersje wokół remontów i kosztów w Spółdzielni Mieszkaniowej w Golubiu-Dobrzyniu

Kontrowersje wokół remontów i kosztów w Spółdzielni Mieszkaniowej w Golubiu-Dobrzyniu

Jak ustrzec się kary za grillowanie? Zobacz, co mówią przepisy prawa

Jak ustrzec się kary za grillowanie? Zobacz, co mówią przepisy prawa